lördag 30 maj 2009

Söt jordgubbsplanta!!

Hej hej!!
I dag har jag och min nioåring gjort första landet med blommor i trädgården!! Och förresten mamma vi va och hälsade på er idag och ni va inte hemma.... Man måste ju gallra i landen ibland, nu har jag gjort det åt dej!!! Vi fick ihop allt möjligt Aklejor, fänriks hjärtan, Gullvivor och så en liten liten pion men lugn det va den som min bror redan hade tagit ihjäl!!! För den hade jag nog inte fått röra annars... Hans bil kom nämligen farandes häromdagen, glömt dra handbromsen.. Fint blev det, ni får komma och kolla någon dag!! Häromdagen inhandlade jag den här jordgubbsplantan med söta rosa blommor.

Har haft sådana i mitt förra hus, de gav knappt några bär men är så fina. Där jag köpte den stod det va den hette, det kommer jag ihåg tänkte jag.... Hade antagligen redan glömt det på parkeringen!
Köpte med en liten reva för de här skall jag stoppa ner lite varstans!! Visst är det så att man skall ta den fjärde plantan på revan från modersplantan, någon som vet?? Tror det skall ge mest skörd har jag hört någonstans.
Hoppas ni har det bra. Nu skall vårt grillkött på grillen.
Kram Camilla.13 kommentarer:

 1. Åhh herregud....Jag har inga gröna fingrar och inget land. Skulle däremot vilja ha lite rabarber. Spännande att se bilen komma och vad den har ställt till med.Ha det så gott och en underbar pingst i detta fina väder.
  Kram anne

  Åst hoppas att ni mår bättre......

  SvaraRadera
 2. Jag är inte så duktig på växter men önskar jag vore... Jag försöker vara duktig, men mot slutet av sommaren har ogräset alltid tagit över i rabatten *fniss*. Kram Stina

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar jordgubbsplanta! Visste inte att det fanns med rosa blommor.

  Ha det bra och hoppas att du klarar dig ifrån magsjukan...

  Kram
  /Anna

  SvaraRadera
 4. Vilken söt liten planta, fint med rosa blomma! Ha det så bra och vad gott med grillat! Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Så fint med rosa blommor, det skulle jag vilja ha bland mina vita smultron. Vilken helg vi fick, perfekt för trädgårdsjobb.
  Ha en bra söndagskväll
  Kramis AnnaMaria

  SvaraRadera
 6. Kan inte ge några tips vad gäller plantor. DÄremot har jag fått lära mig att när man planterar om eller sätter nya skott från jordgubbar så brukar de inte ge några bär just den första sommaren.

  SvaraRadera
 7. Hej och tack!!! ja mycket jobb läggs det ned på detta huset ibland kanske lite väl mycket men det är ju roligt att se resultatet sedan...vad roligt att du hittade hit till mej......nu fick jag en till sida att inspireras av nämligen DIN tack!!! På återseende

  SvaraRadera
 8. Hej Camilla,
  Vilken härlig helg!
  Du har hållit på med blommor du med idag...jag med....mycket med det nu... sedan kan man sitta och njuta av det vackra!
  Härlig vecka!
  Kram Anne-Lee

  SvaraRadera
 9. Härlig planta... Ha de gott i veckan!
  Kram Agnetha

  SvaraRadera
 10. Vad fin planta...
  Ja jag har inga gröna fingrar men blir bättre och bättre..Skulle vilja ha ett land ett litet i allafall.Just nu har jag bara rabarber och gräslök...
  Ha en skön vecka
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 11. Mums vad gott med jordgubbar, sånna ska vi oxå ha när trädgården är klar, hihi. Kram Sofia

  SvaraRadera
 12. Ja, den var verkligen söt.:-) Kram

  SvaraRadera
 13. Gott med jordgubbar och så söta med rosa blommor.
  Ulrika

  SvaraRadera